Stare Dobre Czasy...

Bo nam się wzięło na wspominki...

Nie jesteś zalogowany na forum.

#301 2025-04-12 20:55:37

Koedka
Administrator
Liczba postów: 344
WindowsOpera 117.0.0.0

Odp: Shinji Hanayama a.k.a. Rikudo Hyōsube

Skrzywiła się wyrazie.
-Naprawdę nie rozumiem, dlaczego tak dbasz o to, co jest naszą służbą i zwykłym narzędziem, ale niech będzie. Doceniam twoją odpowiedź. I trzymam cię za słowo, skoro takie jest twoje spojrzenie na sprawę.- wstała. -Grunt, że mam pełniejszy obraz.- dodała, mijając cię i po chwili po prostu bez kolejnego słowa wyszła z sali, zostawiając cię z mętlikiem w głowie.

#302 2025-06-02 20:21:44

Nemo
Administrator
Liczba postów: 337
WindowsOpera 118.0.0.0

Zerknąłem jeszcze za nią, stojąc przez chwilę w pustej klasie całkowicie zdezorientowany. Bo co tu się właściwie stało?
Nadal lekko zmieszany, wychodzę z klasy (przy okazji delikatnie rozglądając się czy to nie jakaś podpucha i nie jestem obserwowany) i daję krótki mentany sygnał Kurome i Hakuro, że wszystko gra.

#303 2025-06-02 20:28:10

Koedka
Administrator
WindowsOpera 118.0.0.0

Ci pojawili się zaraz przy tobie.
-O co chodziło?- spytał zaskoczony Hakuro. -Czy to podstęp?- czytał ci w myślach?
-Ta szkoła jest przedziwna. Ale w sumie... chyba tu pasujemy.- zażartowała nieco Kurome. -A teraz co? Znów musisz... pozbyć się nas na czas zajęć?- warknęła zaraz. Nie była zła na ciebie, raczej na ten system. Przecież nie są bezmózgami, nie są zwykłymi zwierzętami i potrafią panować nad instynktem prawda~?

#304 2025-06-02 20:33:27

Nemo
Administrator
WindowsOpera 118.0.0.0

-Um... Nie jestem pewien... - odpowiadam spokojnie, od razu przytulając się do nich jak to mam w zwyczaju. - Ale chyba, o dziwo, sensei też nie jest wielką fanką paniczyków z klasy elitarnej.
Pomiziałem ich oboje za uszami.
-I obawiam się, że tak. Póki nie znajdziemy na nich sposobu, musicie się chować.

#305 2025-06-02 20:46:54

Koedka
Administrator
WindowsOpera 118.0.0.0

Kurome na koniec warknęła. Ale oboje zrozumieli.
Kiedy zniknęli, odnalazła cię Mizuki.
-I jak? Wszystko gra? Masz kłopoty?- wyglądała na cholernie zmartwioną i niemal mogłeś wyczytać z jej twarzy, że obwinia się o poranną sytuację? Jakby to jakkolwiek była jej wina. Z drugiej strony to pokazywało, że polubiła cię i nie chciała, byś miał problemy, albo co gorsza- żebyś został wydalony.
Minęła was też dwójka uczniów z klasy elitarnej (twojej królewny z nimi nie było).
-To jeszcze nie koniec, dziwadła.- parsknął jeden, rzucając wam złośliwe spojrzenie i uśmiech. Mizuki nieco się wkurzyła, ale stała dość spokojnie jak na nią.

#306 2025-06-02 21:45:23

Nemo
Administrator
WindowsOpera 118.0.0.0

Zerkam tylko za nimi, ale nic nie mówię. Powstrzymuję też Mizuki.
-Shinohara, nie daj się sprowokować czemuś co niedawno odkryło chodzenie na dwóch nogach... - szepczę do niej tylko. Zaraz jednak już normalnym tonem patrzę na nią. - Jak wam idzie trening materializacji?

#307 2025-06-02 21:53:02

Koedka
Administrator
WindowsOpera 118.0.0.0

-J-jak widać.- była nieco wybita ze swojego typowego nastroju, jednak dzięki tobie powoli wracała na swoje tory. -Tama-chan tu nie ma. I wiem, że jest bezpieczny, ma się dobrze. Chyba... chyba dobrze nam idzie.- uśmiechnęła się i nagle cię przytuliła -Bardzo ci za to dziękuję. Mówiłam już?- uśmiechnęła się. Miała krzepę, to na pewno, ale zdecydowanie jest serdeczną osóbką.
Poczułeś jednak, że ktoś was obserwuje i to nie byłą pani niepokorna shinobi. To było ostre spojrzenie, które już znałeś.
Zaraz napotkałeś niezadowolony wzrok swojej drobnej "rywalki" z klasy elitarnej, która stała w cieniu. Jej spojrzenie było ostre, przeszywające.

#308 2025-06-03 20:46:37

Nemo
Administrator
WindowsOpera 118.0.0.0

-Gah... żebra! Płuca! - wykrztuszam krótko podczas jej uścisku. Zaraz jednak uśmiecham się do niej; jest może lekko naiwna, zbyt optymistyczna i prostolinijna, ale przynajmniej nie miała jeszcze okazji poczuć okrucieństwa świata onmyoji.
Wyczuwając spojrzenie Księżniczki zza rogu odwracam głowę w jej stronę. Łapię kontakt wzrokowy.
-Hakkun, chodź... - Kiwam głową na mojego wilczka i idziemy w jej stronę. Tylko my. Będzie bezpieczniej jeśli zamiast Kurome pójdzie ze mną ktoś kto potrafi opanować emocje.

#309 2025-06-03 21:08:12

Koedka
Administrator
WindowsOpera 119.0.0.0

Twoja nowa przyjaciółka zdziwiła się nieco, że odchodzisz, ale... czuła, że nie powinna cię powstrzymywać? A może obawiała się to zrobić?
Nieważne.
Hakuro ruszył z tobą, a dziewczyna, widząc co robisz, najeżyła się nieco i złapała talizman z zapisanymi na nim znakami. Specjalny talizman, który skrywał moc jej chowańca. Stanęła jednak dumnie.
Twój wilczek położył po sobie uszy, cicho warknął, ale spokojnie trwał u twego boku.
-Szukasz zaczepki? Nie radzę, nie masz ze mną szans. Posiadam najpotężniejsze yokai, które uczyniłam swoimi kukłami. Mam nad ich mocą całkowitą władzę i te twoje wilki nie dadzą im rady.- głos jej delikatnie zadrżał, stała napięta, ale niewątpliwie czułeś jej moc. Tylko, czy jest potężniejsza od ciebie? Ciężko to określić. Nawet Hakuro zdawał się mimo wszystko czuć jakiś respekt, ale na pewno rzuciłby się dla ciebie do walki bez zawahania.
Co do wyglądu dziewczyny... no jest całkiem urocza. Drobna, elegancka, z klasą. Może okazuje sporo zaciętości, ale wciąż, dodaje jej to uroku. Gdybyś jej nie poznał wcześniej od tego mniej przyjemnej strony to powiedziałbyś, że jest niepozorna.

#310 2025-06-03 21:12:13

Nemo
Administrator
WindowsOpera 118.0.0.0

Uniosłem lekko dłoń, powstrzymując Hakuro od reakcji.
-Ano... - wymruczałem, przechylając lekko głowę. - To kim ty w końcu jesteś? Bo z jakiegoś powodu wydajesz się znajoma... i znać mnie, ale... wybacz, nic nie kojarzę.

#311 2025-06-03 21:21:12

Koedka
Administrator
WindowsOpera 119.0.0.0

Przyglądała ci się bacznie, nieco spode łba.
-To... nieważne. I nie rozumiem, o co ci chodzi. To ty narobiłeś mi kłopotów już pierwszego dnia u nauczycieli. Ale mój ojciec nie pozwoli, żebym została zawieszona. Za to ty musisz się pilnować. Nie odpuszczę ci.- spojrzał szybko na Hakuro, który w napięciu czekał na twój rozkaz. Omijała pytanie, to było oczywiste. Nie zamierzała mówić.
Nie mniej, faktycznie, wydawała ci się jakby znajoma. Chociaż to może bardziej jej aura? Może to pieczęć rodowa, jaką nosiła na piersi, jako uczeń elitarnej klasy? Nie mniej, choć ten element zdawał ci się znajomy to i tak nie byłeś pewien, co to dokładnie za ród.

#312 2025-06-03 21:25:58

Nemo
Administrator
WindowsOpera 118.0.0.0

Podrapałem się jeszcze za głową.
-Hakkun, pamiętasz żebyśmy wpędzili kogoś w kłopoty wczoraj? - Zerknąłem leniwie na wilka. Jedyne co sobie przypominam to tylko łypanie jakie dostaliśmy od niej i jej elitarnych koleżkow.
Podrapałem się pod brodą. - Serio, rozmawiamy teraz pierwszy raz...

#313 2025-06-03 21:37:15

Koedka
Administrator
WindowsOpera 119.0.0.0

-DZIŚ!- wkurzyła się. -Mówię o dzisiejszym dniu, baka!- aż się zarumieniła zabawnie. Z ukrycia zaczęła cię obserwować Nuri-chan. Czułeś jej obecność.
Hakuro za to spojrzał na dziewczynę dość ostro.
-Zważ, proszę, na słowa. Jesteśmy uprzejmi, ale jeśli nadal będziesz nas niepokoić to przestanie być miło.- warknął cicho wilk.
-To wy mnie teraz zaczepiacie. Dajcie mi spokój, natychmiast!- rozkazała dumnie dziewczyna, choć na jej twarzy wciąż widniał delikatny rumieniec, jakby została przyłapana na czymś niegrzecznym.

#314 2025-06-03 21:45:45

Nemo
Administrator
WindowsOpera 118.0.0.0

-Hakuro. - rzuciłem krótko ale stanowczo i zerkam na niego kątem oka. Nie ma powodu na agresję przez szkolne przepychanki.
-Przepraszam za niego~ - Uśmiechnąłem się. Odwracam się i na spokojnie wracamy do naszej grupki.
Wzruszam ramionami.  - No cóż... Próbowałem.

#315 2025-06-04 16:33:05

Koedka
Administrator
WindowsOpera 119.0.0.0

Znów poczułeś to ostre, przeszywające spojrzenie. Księżniczka nie odpuści.
-Co się dzieje?- spytała nagle Nuri, pojawiając się tuż przy tobie. -Znów sprawiasz problemy i zamęt?- spytała, nieco zaskoczona. -Wiesz, że będę musiała to zaraportować, prawda?- rzuciła, niby to poważnie.

#316 2025-06-04 20:44:13

Nemo
Administrator
WindowsOpera 119.0.0.0

-Hm? - Patrzę w dół do niej. - Nieźle. Nie wyczułem cię~
Uśmiecham się spokojnie. Ewidentnie jest przyjaźnie nastawiona.

#317 2025-06-04 20:48:14

Koedka
Administrator
WindowsOpera 119.0.0.0

Zdecydowanie. A na pewno jest tobą zaintrygowana. Hakuro... nie zbliżał się do niej nadto. Jakbyście ty i Kurome oznaczyli ją dobitnie swoim zapachem.
-Wiadomo. Muszę być niedostrzeżona, inaczej byłabym bezużyteczna.- odparła, patrząc ci w oczy. -Więc... wszystko gra?- zapytała.

#318 2025-06-04 20:55:28

Nemo
Administrator
WindowsOpera 119.0.0.0

-Hm... Chyba? - Wzruszyłem ramionami. - Księżniczka za nami najwyraźniej ma z nami problem, ale dopóki nic nie robi to i ja nie zamierzam odpowiadać.
Po chwili drapie się lekko po brodzie i spoglądam na nią. - Śniadanie zjadłaś? - pytam, wspominając o jej porcji pozostawionej rano na parapecie.

#319 2025-06-04 20:59:50

Koedka
Administrator
WindowsOpera 119.0.0.0

-Wiesz, ta klasa... ta elitarna, znaczy. Z nimi zawsze są jakieś akcje. W końcu są lepsi. Tyle wiem. Mało tego, to dzieciaki ze znanych rodów. Co robią akurat tutaj? Nie wiem, ale to tylko podsyca ich dziwną złość? Sama nie wiem. Trudno mi rozgryźć snobów.- przyznała a na twoje pytanie zarumieniła się lekko. -Nie wiem, o co ci chodzi.- odpowiedziała cicho. Wyglądała tak... zabawnie ale w ten miły sposób.

#320 2025-06-05 21:27:38

Nemo
Administrator
WindowsOpera 119.0.0.0

Zachichotalem cicho, widząc jej zmieszanie.
-Mhm, jaaasne~ - wymruczałem. Po chwili jednak spojrzałem na Mizuki. - No dobrze, to może kolejna lekcja?
Przeciągnąłem się lekko. Po tym zamieszaniu z wysoko postawionymi przyda nam się odrobina medytacji i relaksu.

#321 2025-06-06 20:20:41

Koedka
Administrator
WindowsOpera 119.0.0.0

-Mamy jeszcze czas?- spytała, jednak na to musieliście poczekać do zakończenia kolejnych zajęć, dopiero wtedy mogliście pójść w ustronne, spokojne miejsce i próbować nowych rzeczy. Ale przez to byłeś tylko z Mizuki, choć niewątpliwie gdzieś w cieniu czaiła się Nuri.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum